دكتر نانسي مورفي استاد فلسفه مسيحي در دانشكده علوم ديني و الهياتي فولر آمريكا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تعارض علم و دين اظهار داشت: اعتقاد دارم مهترين مسئله اين است كه علم به تبيين علّي بي واسطه قائل بود، اما دين تصريح مي كند كه خدا نيز در جهان نقش ايفا مي كند.
وي افزود: به نظر مي رسد كه تقرير رضايت بخشي از اينكه چگونه اين دو تبيين را با هم جمع كنيم وجود ندارد يعني نمي توانيم فعل خدا را با قوانين علّي طبيعت جمع كنيم. مشكل ديگر اين است كه اگر انسانها به تقرير توماسي از طبيعت انسان اعتقاد دارند، اين امر مي تواند با تصوير انسان به عنوان انساني كاملاً فيزيكي كه در علوم بيولوژيكي بدان اشاره شده تعارض بوجود آورد.
استاد فلسفه مسيحي در دانشكده علوم ديني و الهياتي فولر بر ضرورت و اهميت نياز جهان امروز به گفتگوي ميان علم و دين تأكيد كرد و اين امر را بسيار حائز اهميت دانست.
دكتر مورفي گفت: ما به جهان بيني منسجمي نياز داريم و گفتگو اين نياز را برطرف مي كند، برخي علم را حامي جهانبيني خود برمي گزينند، اما ما [ فعالان دو عرصه علم و دين ] بايد نشان دهيم كه علم با جهان بيني ديني نيز همسان و سازگار است.
وي در رابطه به تعلق زبان علم و دين به نظامهاي فكر جداگانه يادآور شد: مفاهيمي وجود دارند كه براي علوم و الهيات غريب بوده، اما از سوي ديگر برخي مفاهيم در هر دو عرصه علم و الهيات همپوشاني دارند.
نانسي مورفي در پاسخ به ارزيابي نقش تجارب علم و دين در رابطه ميان اين دو عرصه اظهار داشت: تجارب ديني به مثابه اطلاعات براي تكنولوژي محسوب مي شوند.
نانسي مورفي استاد فلسفه مسيحي در دانشكده علوم ديني و الهياتي فولر است كه در سطح بين الملل به نويسندگي و سخنراني در عرصه دين و علم شهرت دارد.
وي تاكنون كتابها و مقالات متعددي را به چاپ رسانده است. كتاب دين و علم: خداوند، تكامل و روح؛ پست مدرنيسم آمريكايي انگليسي: چشم اندازهاي فلسفي به علم، دين و اخلاق؛ فراتراز ليبراليسم و بنيادگرايي: چگونه فلسفه مدرن و پسامدرن مباحث الهياتي را مطرح مي كند؛ الهيات در عصر استدلال علمي؛ مصالحه الهيات و علم؛ اجسام و ارواح يا جسمهاي زنده : موضوعات كنوني در الهيات از جمله كتابهايي هستند كه مورفي تاكنون منتشر كرده است.
نظر شما